Hanneke Schanzleh

Hanneke Schanzleh

hannekeschanzleh@krachtenco.nl
06 20246604
Vraag, en het verhaal vertelt zichzelf
Ik luister graag naar de verhalen van mensen die ik tegenkom. Zowel privé als in mijn werk.
In mijn leven heb ik zelf ervaren hoe belangrijk het is dat er aandacht is voor het eigen verhaal. Dat dit verteld mag worden en ook gehoord wordt.
Het verhaal dat stem geeft aan de geschiedenis, ervaringen, vreugde en verdriet, gedachten van ieder van ons. Dat betekenis geeft aan ons mens-zijn. Een ander vragen om het eigen verhaal te vertellen, geeft erkenning aan haar zijn. En aan haar verbinding met anderen en de wereld om haar heen.
Dit is waarom ik de ander graag met aandacht uitnodig om het eigen verhaal te vertellen. Alles mag verteld worden. Ook het ongemak. Om het daarna in samenspraak te duiden en te herijken binnen de context van het geheel.
Door mijn jarenlange ervaring weet ik dat ik hiermee mensen in beweging zet. De beweging die hen helpt om zich te verbinden met zichzelf, hun collega’s, hun organisatie. Om zo de fascinerende stap voorwaarts te zetten.
En humor en plezier zijn mijn vrolijke compagnons. (Als het past, natuurlijk.)